3. júna 2015
Pri spoznávaní kultúry národa je dôležité poznať aj kultúru stravovania a stolovania. Preto už niekoľko rokov organizujeme obľúbenú anglicko – ruskú kuchyňu. Po prezentáciách o angl. a rus. systéme stravovania žiaci najprv degustovali pravý ruský boršč so smotanou, ruské pirohy a obložené chlebíky. V tomto školskom roku naši šiestaci ochutnali aj rôzne špeciality anglickej kuchyne – napr. ovsenú kašu, toasty s maslom alebo s marmeládou, zmrzlinu s teplým pudingom, angl. koláčiky (cookies).
Žiaci pili ruský a anglický čaj a ruský kvas. Deviataci si pripravili sladké koláče, chuťovky z nemeckej kuchyne podľa receptov, ktoré si vybrali z prezentácie o stolovaní v nemecky hovoriacich krajinách.
PaedDr. Jarmila Žipajová a Mgr. Miroslav Sikorský
Response code is 404