Exkurzia na Vysokej škole technickej v Košiciach

16. februára 2015

Posledný januárový deň si žiaci nadaných tried IX.A a VIII.A neprišli prevziať polročné hodnotenie tak ako iní žiaci. Škandál!! Nie, len mali na pláne na pár hodín preskočiť strednú školu a sedieť na prednáškach na škole vysokej. Prednedávnom im prednášali učitelia gymnázia v Humennom a teraz sa stali jednodňovými poslucháčmi Katedry kybernetiky a umelej inteligencie .
Prvá hodina bola venovaná jednoduchým experimentom v oblasti analýzy dát a druhá hodina venovaná riešeniu jednoduchých matematicko-fyzikálnych úloh v programe Matlabe a videli sme aj počítačom riadenú výrobu. Tretia a najočákavanejšia hodina bola venovaná robotike. Videli sme humanoidných robotov, ktorí dokážu hrať futbal aj milého robotického psa či lietajúce drony s kamerami. No veru mnohí už začali po tomto dni uvažovať nad štúdiom na fakulte.

Exkurziu nám vybavil a sprevádzal nás Ing. František Babič, PhD. a pre robotiku nás nadchol prof. Ing. Peter Sinčák, CSc. Na ceste domov niektorí živo diskutovali o tom čo videli a ako to na nich zapôsobilo. Verím, že sme žiakom zasa raz poskytli viac ako len predpísané učivo. Všetci zúčastnení si zaslúžia pochvalu za slušné správanie a reprezentáciu školy.

Mgr. Viera Hovancová

Response code is 404

Foto: Mgr. Eva Petrocová


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

február 2015
Po Ut St Št Pi So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish