Medové víťazstvá

1. decembra 2014

Tak ako každý rok aj teraz sa naša škola zapojila do výtvarnej súťaže Hrnček medu a opäť úspešne. Preto sme boli pozvaní na vyhodnotenie súťaže, ktoré sa uskutočnilo 21. novembra v Mestskom kultúrnom stredisku v Humennom. Tohtoročná súťaž bola opäť na vyššej úrovni ako tá minuloročná. Všetky diela a dielka boli zaujímavé a originálne. Na prácach detí bolo vidieť jednoduchosť komplikovanej detskej duše, odzrkadlenie pocitov a nálad malých výtvarníkov. V dnešnej uponáhľanej dobe by bolo na mieste pozastaviť sa nad tým, čo nám chcú deti povedať. Naučme sa ich teda počúvať a vidieť ich srdcia. Pablo Picasso raz povedal: „Umenie zmýva z duší prach každodennosti.“ Nechajme si teda aj mi svoj život okoreniť umením.

Malých umelcov máme aj na našej škole. Sme hrdí, že naši žiaci mali zastúpenie takmer vo všetkých vekových kategóriách či už s ocenením, alebo s čestným uznaním:

2. kategória 1.stupeň ZŠ, CVČ /6 – 9 rokov/

– CENA: BARBORA FIĽOVÁ

– ČESTNÉ UZNANIE: MICHAELA MŇAHONČAKOVÁ, TAMARA FIĽOVÁ

3. kategória – 2.stupeň ZŠ, CVČ /10 – 15 rokov/

– CENA: ALEXANDRA BABJAKOVÁ

 

Pyšní sme aj na žiakov, ktorí síce súťažili za Základnú umeleckú školu na Mierovej ulici,  no i tak sú to naši žiaci 🙂

4. kategória – ZUŠ /6 – 9 rokov/

– CENA: MIA KASANIČOVÁ, TOMÁŠ TOMČIŠÁK

– ČESTNÉ UZNANIE: ALEXANDRA SZABÓOVÁ

Všetci výhercovia si za odmenu odniesli okrem diplomu či čestného uznania krásnu voňavú medailu zo včelieho vosku.   Je dôležité,  aby sme si všímali aj tie najmenšie krásy prírody. Napríklad práve včielky patria k rovnováhe v prírodnom prostredí. Bez nich by nekvitli rastliny či stromy a ťažko by sme si v lete pochutnali na čerstvom šťavnatom jablku. Týmto spôsobom sa zároveň učíme neodsudzovať hmyz a uvedomovať si jeho dôležitosť v prírode.
Interview s ocenenou Alexandrou Babjakovou, ktorá nás reprezentovala ozaj zaujímavou a nevšednou prácou:
R : Čo ťa inšpiruje pri tvorbe? Máš nejaký vzor ?
S: Asi to, keď vidím všetky tie bezchybné obrazy slávnych umelcov. Stále si vravím, že by som chcela dosiahnuť to, čo oni. Aby svet videl moju tvorbu …
R: Chcela by si sa aj v nasledujúcich rokoch venovať umeniu ?
S: Samozrejme, je to súčasť môjho života rovnako ako pre niekoho čokoláda. Mám tú výhodu, že maľovaniu a kresleniu sa môžem venovať neobmedzene bez ohľadu na vek.
R: Aké výtvarné techniky patria k tvojim najobľúbenejším ?
S: Najradšej kreslím ceruzkou, baví ma tieňovať, no rovnako rada maľujem aj temperami. Baví ma na nich to, že môžem ľubovoľne miešať farby a ak sa aj zmýlim, nie ej problém to zakryť.
R: Navštevuješ aj nejaký výtvarný krúžok ?
S: Už pár rokov navštevujem Farebný ateliér u nás na našej škole.

Paulína Šompľáková

Mladý redaktor

Response code is 404


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

december 2014
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish