HRNČIARSKA MÁ TALENT

8. mája 2017

Talent má mnoho rôznych tvárí. Prichádza v rozmanitých tvaroch a podobách, umožňuje podávať originálne či nadpriemerné výkony. Už dávno vieme, že našu školu navštevuje veľa talentovaných detí. Potvrdia to aj učitelia, ktorí s našimi talentami zápasia denno-denne najmä počas prestávok. Jeden skáče, druhý lieta, tretí ladne padá… do uší vám z každej strany doliehajú vysoké tóny našich spevákov, medzi lavicami žiaci pravidelne nacvičujú rýchle tanečné kreácie … takýchto talentov je v našich triedach ozaj veľmi veľa …

V každom dieťati sa skrýva čosi zaujímavé, no niektoré sú predsa len v niečom výnimočné. Mnohé si svoj talent môžu overiť počas školského roka v rôznych vedomostných, umeleckých či športových súťažiach. O ich úspechoch vie a spolu s nimi sa teší celá škola. No máme medzi sebou aj ďalšie talentované deti, ktoré nemajú možnosť  svoj talent ukázať na pôde školy. A práve tie sa mohli prezentovať počas obľúbenej celoškolskej súťaže HRNČIARSKA MÁ TALENT. Tu mohli naši talentovaní žiaci ukázať, čomu sa venujú vo voľnom čase samostatne, pod vedením pani vychovávateliek a učiteliek, či pod odborným vedením učiteľov ZUŠ.

5. ročník prehliadky talentov HRNČIARSKA MÁ TALENT sa symbolicky konal 5. 5. 2017 aj vďaka organizátorom (Mgr. Jitky Fiľovej, Mgr. Bibiány Bilšákovej a PhDr. Vladimíri Tkáčovej). Koncentrácia talentovaných žiakov v našej telocvični bola veľmi hustá. Videli sme ladné pohyby tanečníkov, započúvali sme sa do prekrásnych tónov našich spevákov či hudobníkov … Nad našimi talentami držala ochrannú ruku porota (Mgr. Ján Olekšák, Mgr. Jana Kurilová a Bc. Martina Kimáková) a súťažou nás sprevádzali moderátorky Dominika Petrocová a Natália Capová z IX. A triedy.

Súťažilo sa vo viacerých kategóriách – v kategórii malých tanečných formácií, veľkých tanečných formácií, v hre na hudobný nástroj mladších žiakov, v hre na hudobný nástroj starších žiakov, v speve moderných piesní. Predviedli sa aj netradičné disciplíny v tvorbe tanečnej choreografie, vlastnej tvorbe poézie či trikmi s loptou. Nesúťažne svoj talent ukázali aj víťazi školských súťaží v speve ľudových piesní.

Súťažiacich je z roka na rok viac, čo nás veľmi teší. V tomto roku prišlo svoj talent ukázať vyše 70 talentovaných žiakov a nikto neodišiel naprázdno. Spomenieme však tých najúspešnejších, ktorí sa umiestnili na prvých miestach:

KATEGÓRIA SPEV MODERNÝCH PIESNÍ: Lorena Čalfová /3.a/ a Viktor Kostovaľ /7.a/

KATEGÓRIA HRA NA HUDOBNÝ NÁSTROJ – mladší žiaci: Gabriela Tovarňáková /4.b/

KATEGÓRIA HRA NA HUDOBNÝ NÁSTROJ – starší žiaci: Zuzana Pandošová /7.c/ a Richard Čisľak /5.a/

KATEGÓRIA TANEC – malé tanečné formácie: Moderný tanec v podaní Samuela Onufera /3.b/

KATEGÓRIA TANEC – veľké tanečné formácie: Prebúdzanie / Barbora Fiľová /4.a/, Tamara Fiľová /4.a/, Lucia Vaceľová /4.a/, Vanesa Vahovičová /4.a/, Karolína Bečariková /4.a/ a Nina Klimková /4.b/ a Moderný tanec v podaní chlapcov z II.C triedy

V kategórii iné vystúpili a obecenstvo pobavili talentovaní futbalisti , Chrisanti Markolefa s prednesom vlastnej tvorby a Laura Rošáková s vlastnou tanečnou choreografiou, ktorú predviedli dievčatá zo 4.a triedy.

Robiť ľahko to, čo je pre druhých obtiažne, to je talent. Preto všetci, ktorí nám predviedli svoj talent, sú víťazi! Blahoželáme a už teraz sa tešíme na ďalší ročník obľúbenej súťaže talentov HRNČIARSKA MÁ TALENT !

V závere chceme poďakovať všetkým vychovávateľkám a učiteľom nielen našej školy, ale aj SZUŠ Via arto, SZUŠ Múza, SZUŠ Kudlovská a ZUŠ na Mierovej ulici, vďaka ktorým sa naši žiaci môžu rozvíjať a zdokonaľovať v hre na hudobný nástroj, v speve a tanečných choreografiách. Ďakujeme!

Mgr. Jitka Fiľová

VIAC FOTOGRAFIÍ >>>

Response code is 404
Response code is 404
Response code is 404

AUTHOR: Jitka Fiľová
CATEGORY: Úspechy

Kalendár

máj 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish