KORČULIARSKY KURZ – 1. TURNUS

3. decembra 2022
Naša škola sa zapojila do projektu Centrum športu pri základnej škole, ktorý ponúka kurzy korčuľovania pre žiakov 1. a 2. ročníka. Žiakov učia základy korčuľovania zábavnou formou vyškolení ambasádori. Dnešný prvý deň výcviku, ktorého sa zúčastnili II.A a II.B trieda, sa niesol v duchu dopravy a separovaného odpadu… Projekt sa realizuje v spolupráci s mestom Humenné a HK Humenské Levy mládež…
Prvý deň kurzu sa niesol s duchu zoznamovania sa s ľadom, korčuľami, ambasádormi… Niektorí naši žiaci postavili na korčule prvýkrát ale s veľkou radosťou. Všetci sa húževnato pustuli do kurzu s cieľom naučiť sa alebo zdokonaliť sa v korčuľovaní.

Druhý deň korčuliarskeho kurzu začal dnes veselo. Pomocou piesne si naši žiaci rozcvičili nie len hlasivky, ale i celé telá.

Témou druhého dňa boli Záchranné zložky a zdravý životný štýl. Okrem korčuľovania si naši žiaci zopakovali aj všetky dôležité telefónne čísla, ktoré sú pri záchrane života potrebné.
V tretí deň sme si povedali, že korčuľovanie nám ide zo dňa na deň lepšie. Popri tom sa neustále niečo učíme. Tretí deň výcviku sa niesol v duchu dopravnej výchovy. Spoločne sme si prešli základné dopravné značky, dopravné prostriedky a zopakovali sme si pravidlá cestnej premávky.
Štvrtý deň korčuliarskeho kurzu sme si okrem korčuliarskych zručností overili aj vedomosti z oblasti vesmíru a našej slnečnej sústavy.
Piaty deň kurzu nás presvedčil o tom, že už sme korčuliari. Za týždeň sme sa naučili parádne korčuľovať, čo sme ukázali aj na záverečnej olympiáde. V úvode sme zapálili olympijský oheň, absolvovali sme rôzne športové disciplíny na korčuliach a za naše výkony sme dostali zlatú medailu a diplom.

Kalendár

december 2022
Po Ut St Št Pi So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish