E-TWINNING na hodinách anglického jazyka

9. júna 2018

Kabinet cudzích jazykov pripravuje rôzne celoškolské aktivity, ktoré žiakom ozvláštnia a spestria vyučovanie. V posledných mesiacoch sme do aktivít v anglickom jazyku ešte viac zapojili našich žiakov, ktorým sa zapáčilo vystupovanie pred kamerou v cudzom jazyku. Radi vidia seba i svojich spolužiakov vo videách, vedia ohodnotiť svoje vystupovanie i výslovnosť anglických slov. Naša škola vytvorila v rámci E-TWINNINGu projekt s názvom Ako vidíme naše mesto, do ktorého sa zapojili aj študenti z 5.A, 5.D, 6.A a 8.A triedy.

FOTOGALÉRIA

Športovci z 5.D triedy prispeli videom o meste Humenné. Natáčanie sa im pozdávalo, pretože sme ho nerealizovali len pred tabuľou, ale každú humenskú pamiatku sme skutočne navštívili a v angličtine predstavili našim kamarátom zo zahraničia. Žiaci 6.A triedy zase pripravili krátku scénku, v ktorej sa rovnako rozhodli prezentovať niektoré zaujímavé miesta v našom meste. Zrealizovali to formou sprevádzania svojich kamarátov z Anglicka mestom. Aj keď Humenné nepatrí k veľkým mestám s množstvom historických pamiatok, dokáže rovnako zaujať a nadchnúť.

FOTOGALÉRIA

Ani žiaci 5.A triedy sa nedali zahanbiť. Síce len v škole a pred tabuľou, ale svojimi zanietenými komentármi jednotlivých snímok prezentácie mesta určite presvedčili, že Humenné je krásne mesto a stojí za to ho prísť navštíviť.
Talentovaní žiaci z 8.A dokázali sami pripraviť a dokonca aj natočiť video o svojom rodnom meste. V týchto vstupoch o Humennom ukázali, že ich angličtina je na veľmi slušnej úrovni, že by dokázali už sprevádzať zahraničných turistov v našom meste.

FOTOGALÉRIA

E-TWINNING neumožňuje projekty len vytvárať, ale aj zapojiť sa do programu inej školy. My sme využili aj túto možnosť a vybrali sme si tému Good behaviour is ok and fun (Dobré správanie je ok a je aj zábavné). Žiaci 6 .A triedy v krátkych situačných scénkach predviedli čaro „zázračných slovíčok“ a ukázali, že ak ich budeme v bežných situáciách častejšie používať, deň bude nielen krajší, ale aj zábavnejší. Žiaci si prostredníctvom takýchto aktivít vyskúšali niečo nové. Škoda len, že sa blíži koniec školského roka. Naše plány v E-TWINNINGU však ešte určite nekončia.

Naše mesto Humenné /OUR TOWN HUMENNÉ/ – trieda 5.A

Moje mesto Humenné /MY TOWN HUMENNÉ/ – ROLE PLAY – trieda 6.A

Moje mesto Humenné /MY TOWN HUMENNÉ – ROLE PLAY/ – trieda 6.A – V meste

Moje mesto Humenné a ako ho vidím /My town Humenné and how I can see it/ – trieda 5.D

MAGIC WORDS

E-TWINNING A PROJEKTY:

My town… how I can see it

Good behaviour is ok and fun

Kabinet CJ

Autor fotografií a videí: Mgr. Miroslav Sikorský

Kalendár

jún 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish