Konferencia o bezpečnom internete

25. februára 2018

Februárový Deň bezpečného internetu je venovaný podpore a prevencii bezpečnejšieho a zodpovednejšieho využívania online technológií, a to najmä u detí a mladých ľudí na celom svete.

V dnešnej dobe si ani nevieme predstaviť  život bez internetu. Najmä deti a mládež vnímajú internet ako súčasť svojho života, s ktorou sa stretávajú už od skorého detstva. Internet je ozaj dobrý sluha, no býva aj zlým pánom, pokiaľ sa nebude užívať s rozumom. Ešte dôležitejšie však je, aby bol internet pre naše deti bezpečný, aby si deti vedeli vyberať tie správne obsahy a kontakty. Práve tieto témy sme rozoberali na našej Konferencii o bezpečnom internete.

Tohtoročnú Konferenciu o bezpečnom internete zorganizovala Žiacka rada Aprogenu so žiakmi IX.A triedy. Práve tí ponúkli prítomným žiakom svoj pohľad na bezpečný internet bez nenávistných prejavov,kyberšikany, mobbingu, selfitídy, nomofóbie… pri spracovaní tém žiaci častokrát vychádzali aj z vlastných skúseností či skúseností svojich spolužiakov a kamarátov. Samozrejme nesmela chýbať ani prevencia, čiže rady , ako sa vyhnúť negatívnym vplyvom internetu, ako správne reagovať či vyberať  si  vhodné obsahy internetu, ako správne komunikovať či vyberať si priateľov na sociálnych sieťach. Laura Rošáková a Diana Leniková, ktoré konferenciu pre mimoriadne nadané deti v programe APROGEN viedli, nás oboznámili aj s problematikou internetových zoznamok a blogov.

Internet je dnes už ozaj neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Je to médium, kde dokážeme neuveriteľnou rýchlosťou vyhľadať veľké množstvo informácií. Ponúka nám svet zábavy, vzdelania i možnosť stretnúť virtuálnych priateľov. Pri surfovaní vo virtuálnom svete však netreba zabúdať na zvedavé a najmä dôverčivé deti, ktoré môžu rýchlo podľahnúť nebezpečenstvám internetu. A je len na nás, aby sme ich pred nimi chránili. Deti častokrát nepoznajú hranice, preto im ich musíme ukázať. A Konferencia o bezpečnom internete bola tiež jednou úspešnou preventívnou akciou.

Mgr. Jitka Fiľová

Response code is 404

 

Kalendár

február 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish