Deň vedy a techniky v Bratislave

22. novembra 2017

Talentovaný a nadaný človek vie, že má čo rozdávať a rád sa o svoje nadanie podelí s ostatnými. Presne tak to bolo aj počas našej návštevy v Škole pre mimoriadne nadané deti v Bratislave vzdelávajúcich sa podľa programu APROGEN, ktorú sme navštívili počas Týždňa vedy a techniky.

Cieľom Týždňa vedy a techniky na Slovensku je zlepšiť vnímanie vedy a techniky v povedomí celej spoločnosti, popularizovať a prezentovať ich, vzbudiť záujem mladých ľudí o štúdium vedeckých a technických disciplín… Sprístupniť a spopularizovať poznatky z tejto oblasti svojim rovesníkom sa rozhodli mimoriadne nadané deti z Bratislavy. A my sme nesmeli chýbať! Pozvánku na vedecký deň prijali žiaci zo VII.A a z VIII.A triedy spolu so svojimi triednymi učiteľkami – Mgr. Vierou Hovancovou a Mgr. Jitkou Fiľovou. Exkurzia mala veľký úspech a splnila svoj cieľ. Naši žiaci sa nielen naučili mnoho nových vecí, ale mali možnosť sami aktívne vyskúšať fyzikálne pokusy či vyrobiť rôzne chemické látky. Spoločne si vyrobili mydlá, parfémy či ručné papiere, vyskúšali si destiláciu, pozreli rozpad svetla – disperziu, ohyb svetla –  difrakciu, vyrobili si špeciálne okuliare, spektroskop, zahrali si hry so svetlom …

Aj takýmto zábavným spôsobom môžeme priblížiť záhady vedy a techniky našim žiakom. A ktovie, možno aj z našich žiakov budú raz osobnosti, ktoré svojimi novými, pokrokovými, originálnymi myšlienkami a prácami budú prínosom pre celú spoločnosť.

Mgr. Jitka Fiľová

Response code is 404
Response code is 404

Kalendár

november 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish