Turistická vychádzka na Humenský Sokol

28. mája 2017

Veľký vplyv na trávenie voľného času detí majú moderné technológie. Podľa najnovších štúdií, deti, ktoré trávia svoj voľný čas aktívnym spôsobom sa cítia šťastnejšie než deti, ktoré presedia hodiny pred televíznymi obrazovkami, alebo pri počítačových hrách. Aby sme prispeli k vyššiemu počtu šťastnejších detí, v sobotu, 20.mája sme zorganizovali pre žiakov V.A a VII.B triedy turistickú vychádzku na Humenský Sokol. Jej hlavnou náplňou bolo ukázať žiakom krásnu prírodu v našom okolí, preveriť ich fyzickú zdatnosť, a v neposlednom rade, zblížiť kolektívy obidvoch tried.

Sobotňajšie ráno nás privítalo krásnym, slnečným počasím, čo bolo predzvesťou, že vychádzka sa vydarí. Vyrazili sme dobre naladení, plní optimizmu a síl. Po prejdení niekoľkých kilometrov sa pred nami objavil kopec, ktorý preveril niekoľkých z nás. Keďže jeho stúpanie nemalo konca-kraja, pár jednotlivcov to už chcelo vzdať. Zaťali však zuby a s menším frflaním vystúpili až na jeho vrchol. Ten výhľad, ktorý sa nám všetkým naskytol, stál za to. Rozprestrela sa pred nami panoráma krajiny, hodna sfilmovania. Bolo to zároveň akési „nakopnutie“ do zdolania druhej polovice túry. Cestou naspäť sme sa zastavili aj pri jaskyni „Dupna“, kde sme si všetci príjemne oddýchli.
Vracali sme sa síce poriadne unavení, ale bohatší o krásne zážitky. Mali sme zároveň dobrý pocit z toho, že sme urobili niečo pre svoje zdravie a zároveň sme zistili, že za krásami prírody netreba chodiť príliš ďaleko. Už teraz premýšľame, kam vyrazíme najbližšie.

PhDr. Eva Sinajová
Autor fotografií: Mgr. Miroslav Sikorský

FOTOGALÉRIA

Kalendár

máj 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish