Máme srdiečka na pravom mieste …

26. apríla 2017

Charita. Čo je Charita? Je to dobrý skutok pre niekoho iného? Podľa nás áno. Pre niekoho, kto je v núdzi, kto potrebuje pomoc. Podávanie pomocnej ruky by malo byť na 1. mieste. A tak je to aj u nás, na Základnej škole Hrnčiarskej 13 v Humennom.

Intenzívne sme to cítili najmä pár dní pred veľkou nocou, ktorá nie je len sviatkom jari, ale aj symbolom veľkej obety. V predveľkonočnom období sa totiž dievčatá z IX. A triedy pod vedením Mgr. Jitky Fiľovej a PaedDr. Jarmily Žipajovej rozhodli pomáhať. Spoločne zorganizovali charitatívnu burzu, na ktorej dievčatá v krojoch predávali veľkonočné dekorácie ako správne baby na trhu. Tovar prichystaný vo veľkej miere žiakmi zo záujmového útvaru Farebný ateliér, ale aj niektorými triedami našej školy išiel na dračku. Žiaci aj učitelia našej školy si zakúpili veci od výmyslu sveta cez vlastnoručne vyrobené záložky,  náramky až po bozky na líčko s červeným rúžom od predávajúcich dievčat. Samozrejme nechýbalo veľké množstvo kraslíc a veľkonočných dekorácii.

Kúpilo a predalo sa skoro všetko, čo sme si pripravili a mnohí prispeli do farebných pokladničiek aj bez kúpy, len pre dobrý pocit. A tie sa napokon naplnili do prasknutia. Krásna suma, ktorú sa nám podarilo vyzbierať, prekvapila a potešila nie len organizátorov burzy, no najmä dve rodiny v núdzi.

Aj vďaka tejto krásnej a milej akcii si môže každý zo zamestnancov a žiakov našej školy pripísať ďalší dobrý skutok na svoj pomyselný zoznam dobrosrdečnosti. Už teraz sa tešíme na ďalšiu charitatívnu burzu, ktorú už potichúčky pripravujeme …

Ďakujeme všetkým triedam, ktoré prispeli svojimi výrobkami k realizácii dobrej veci a všetkým kupujúcim i darcom za štedrosť!

Kamila Bonková

Liana Capová

Response code is 404

Response code is 404

Foto: Kamila Bonková

Mgr. Jitka Fiľová

 

 

 

 

Kalendár

apríl 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish