Európsky deň jazykov v triedach pre mimoriadne nadané deti

28. septembra 2016

Z iniciatívy Rady Európy v Štrasburgu sa Európsky deň jazykov oslavuje každoročne 26. septembra už od roku 2001. My vieme, že zvládnutie cudzieho jazyka nie je vždy jednoduché. Aby sme sa presvedčili o tom, že jazyky sa dajú učiť aj hravou formou, alebo aby sme si možno len dodali trochu chuti či inšpirácie do ich učenia, pripravili sme si na našej škole svoj Jazykový deň  plný aktivít.

Žiaci I. aj II.stupňa si preverovali svoju slovnú zásobu pri riešení krížoviek, hlavolamov, priraďovačiek, ale aj pri tvorení cudzojazyčných slov i viet. Prváci z tried pre mimoriadne nadané deti pripravili krásny vláčik, ktorý prezentoval jednotlivé krajiny,  druháci sa mohli pýšiť úžasnými žabkami ,ktoré boli nositeľkami vlajok Európskeho dňa jazykov. Nadaní tretiaci predviedli svoje jazykové znalosti v šestnástich jazykoch a prekonávali rýchlostný rekord v skladaní puzzle mapy Európy. Štvrtáci nám okrem moderátorského slova ponúkli virtuálnu návštevu miest, ktoré navštívili: New York a Škótsko.

Naši žiaci boli tiež kreatívni pri kreslení obrázkov a tvorení projektov, ktoré už zdobia vestibul , pri vchode do budovy školy. V niektorých triedach sa  žiaci pomocou kvízových otázok dozvedeli niečo viac o jazykoch všeobecne.

Pri učení sa cudzích jazykov by sme si mali čoraz viac uvedomovať to, že ich znalosť nám uľahčuje život. Uľahčuje nám ho pri cestovaní, štúdiu, otvára nám nové pracovné príležitosti, ale aj mysle, a tak prispieva k porozumeniu medzi ľuďmi, pretože jazyky by mali ľudí spájať a nie rozdeľovať.

                                                                  Mgr.Bilšáková, PaedDr.Sinajová

Response code is 404

Kalendár

september 2016
Po Ut St Št Pi So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish