Pomáhať je prejavom ľudskej ušľachtilosti

27. septembra 2016

V piatok, 23. septembra sa na našej škole uskutočnila zbierka na podporu ľudí so zrakovým postihnutím – BIELA PASTELKA. Tak ako všetky zbierky, aj túto zorganizovali naši spolužiaci – parlamenťáci.

     Biela pastelka je symbolom neviditeľných línií, symbolom sveta nevidiacich, príležitosťou k prejaveniu ľudskej solidarity. Pomáha hľadať riešenia v často ťažkých situáciách, kreslí bielu čiaru na tmavej ceste. Výber farebného papiera na zviditeľnenie bielych línií symbolizuje existenciu možností riešenia situácií nevidiacich a slabozrakých ľudí. Biela pastelka znamená svetlo, keď okolo je tma.

      Organizátorom verejnej zbierky Biela pastelka je občianske združenie – Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska, ktorého členmi sú ľudia so zrakovým postihnutím, ich priatelia a príbuzní i rodičia nevidiacich a slabozrakých detí.  Ambasádorom tejto zbierky je v tomto roku olympijský víťaz Matej Tóth.

    Pätnásty ročník zbierky na podporu nevidiacich a  slabozrakých prebiehal v približne 300 slovenských mestách a obciach.

     Už tradične nás v predposledný septembrový piatok  na našej škole spojila spinka v tvare bielej pastelky, podpora pre tých, ktorí musia zrak nahradiť inými zmyslami.

     Všetkým, ktorí prispeli, zo srdca ďakujeme. Veď „hráte za tých“, ktorí to potrebujú.

Vďaka  za všetkých nevidiacich a slabozrakých, ktorí sa dennodenne usilujú o samostatný a plnohodnotný život.

Ďakujeme.

                                                                  Mgr. Jana Kurilová

Response code is 404

 

 

Kalendár

september 2016
Po Ut St Št Pi So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish