Tvorivé dielne sú už našou tradíciou

29. marca 2016

Tvorivé dielne pri rôznych príležitostiach sú na Základnej škole Hrnčiarskej 13 v Humennom už dlhoročnou tradíciou. Majú veľký ohlas medzi žiakmi, ktorí majú možnosť vyskúšať si rôzne netradičné techniky či postupy pri výrobe dekorácií, naučia sa výtvarne, literárne či dramaticky tvoriť, spolupracovať a prezentovať svoju prácu. Mnohokrát si medzi sebou aj zasúťažia, no najväčšou odmenou sú pre nich výsledky práce či výrobky , ktorými vyzdobia triedy, chodby, no najmä potešia svojich blízkych doma.
Inak to nebolo ani v tentoraz. Tvorivými dielničkami pri príležitosti blížiacich sa sviatkov jari sa zaplnili triedy, záujmové útvary či školský klub detí. Tvorivé dielne odštartoval starý slovanský zvyk – vynášanie Moreny. Deti zo záujmového útvaru Mladý redaktor už po 9-krát pripravili pomocou p. učiteľky Jitky Fiľovej , Viery Hovancovej a Petry Šedzmákovej pre žiakov 5. ročníka tvorivo-vedomostné pásmo Vynášanie Moreny. S Morenou sprevádzanou starými zvykmi a piesňami sa redaktorky prešli po triedach školy a v sprievode dievčat napokon Morenu vyniesli k Laborcu, kde sme ju podpálili a utopili.
Zimu sme vyhnali a začali sme vítať jar. Tvorivými dielničkami sa na našej škole rozsypalo vrece.  Naši žiaci záujmových útvaroch Farebný ateliér a Pastelky, v Družine Janka Hraška či v triednych kolektívoch krakelovali, čiže napodobňovali staré povrchy, maľovali na sklo, vytvárali mega vajíčka ale i tradičné kraslice, či len kreslili, maľovali, vystrihovali a zdobili.
Výrobky, ktoré si naši žiaci a rodičia odnášali s úsmevom na tvári isto skrášlia ich domovy a prispejú k dobrej spolupráci medzi našou školou a rodičmi. Aj takouto cestou sa môžeme stať jednou veľkou rodinou..

Mgr. Jitka Fiľová

Response code is 404


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

marec 2016
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish