OPEN FUNNY DAY

15. júna 2015

Krásny slnečný deň plný zábavy a smiechu zažili 5. júna 2015 žiaci Základnej školy Hrnčiarskej v Humennom. Na futbalovom ihrisku sa totiž konal veľký OPEN FUNNY DAY. Tento megaprojekt zorganizovali pri príležitosti Medzinárodného dňa detí učitelia pre svojich žiakov.

Hlavnými organizátormi a tvorcami tejto myšlienky boli Mgr. Jitka Fiľová, Mgr. Margaréta Jevčáková, Mgr. Jana Kurilová, Mgr. Bibiána Bilšáková a Mgr. Helena Botková. Práve tieto učiteľky vymysleli pre žiakov školy zaujímavé súťažné zóny, v ktorých bolo sústredených veľké množstvo veselých, pohybových, tvorivých či logických disciplín. A tak mali možnosť malí či veľkí „HRNČIARI“ zažiť popoludnie v ZÓNE KREATÍVNEHO RELAXU zameranej na oddych a psychoterapiu s uplatnením výtvarných princípov arteterapie a relaxačných cvičení, v ZÓNE ŠPORTOVEJ POHYBLIVOSTI plnej pohybu formou netradičných športových disciplín, v ZÓNE TANCA A POHYBU zameranej na rozvoj pohybu a rytmu zábavnou formou, v ZÓNE BEZHRANIČNEJ ŠIKOVNOSTI preverujúcej vynaliezavosť, psychomotorickú aktivitu, rytmické cítenie, nápaditosť a spoluprácu, či v ZÓNE NEKONEČNEJ MÚDROSTI, ktorá dokonale prevetrala hlavičky našich žiakov.
Počas dňa venovanom práve deťom nezabudli organizátori ani na detské sny a túžby. Spolu so všetkými žiakmi školy sa nám podarilo vytvoriť veľký strom želaní, ktorý zdobí vstup do našej školy. Tie najkrajšie želania boli tie najobyčajnejšie. A práve tie sme aj spolu s balónmi šťastia vypustili do neznáma s vierou, že sa všetky splnia, nech je každé dieťa na svete šťastné. Veď radosť, šťastie a úsmev na tvári sú hybnou silou tohto sveta.
Priebeh a otvorenie tohto výnimočného dňa pomohli zrealizovať aj moderátorky zo záujmového útvaru Mladý redaktor a žiaci deviatych a ôsmych ročníkov. Kultúrnym programom nás potešili žiaci 2.a a 3.b triedy a celú akciu básničkou o priateľstve otvorila naša šikovná prváčka Alenka Ždiňáková. Pozvanie na akciu prijali aj predstavitelia nášho mesta : zástupca primátorky mesta Ing. arch. Andrej Semanco, vedúca odboru kultúry, športu a mládeže Mgr. Nataša Mocáková a člen Rady školy Peter Ždiňak. Práve bez ich pomoci a podpory by sa táto megaakcia len ťažko vydarila!

OPEN FUNNY DAY mal medzi žiakmi veľký úspech. Ešte dlho rozprávali o zážitkoch prežitých počas dňa venovanom deťom, žiakom našej školy.

Všetkým ešte raz ďakujeme!

Response code is 404


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

jún 2015
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish