Keď k nám zavítal Valentín …

26. marca 2015

Sviatok svätého Valentína sa v súčasnosti stal jedným z najobľúbenejších sviatkov najmä mladých ľudí. A inak to nie je ani na Základnej škole Hrnčiarskej 13 v Humennom. Tento rok nás Valentínske prekvapenie čakalo už v piatok 13. februára. A aj keď piatok 13-teho nebýva práve šťastným dňom, my sme si ho takým urobili.

Piatkové ráno bolo prekvapením už od rána. Hneď pri vstupe do školy našich učiteľov čakali milé „valentínske“ dievčatá zo záujmového útvaru Mladý redaktor. Tie učiteľov a ostatných zamestnancov školy prekvapili vrelým privítaním a malou sladkou pozornosťou v tvare srdiečka. Prekvapenie pre učiteľov pripravili redaktorky aj neskôr, keď ich navštívili v triedach počas vyučovania so slovným prianím a ručne vyrobeným valentínskym pozdravom v podobe náramku – srdiečka.

Obľúbený sviatok nám spríjemňovali všadeprítomné srdiečka, ale najmä očakávaná valentínska pošta. Táto vydarená aktivita školského parlamentu nemohla chýbať ani v tento rok. Valentínske poštové schránky, ktoré zdobili priestory školy už pár dní predtým, boli prepchaté valentínkami. Deti možnosť napísať svojej školskej láske, milej kamarátke či kamarátovi, alebo obľúbenej učiteľke či učiteľovi Valentínku využili naplno.

Členovia žiackeho parlamentu už od skorého rána triedili valentínsku poštu, ktorú odovzdávali poštárkam – redaktorkám. Tie roznášali poštu do tried a do tých správnych rúk. Pošty bolo ich veľa a mali sme čo robiť, aby sme ich všetky odovzdali včas. Odmenou pre nás však boli radostné tváre obdarovaných, ktorí sa listom veľmi potešili … Pravda, aj my. Celá škola dýchala valentínskou náladou tak, ako sa patrí. Mnohí boli ozaj milo prekvapení.

Sviatok svätého Valentína sa všetkým isto páčil, a veríme, že aj o rok si podobne spríjemníme tento deň.

Ďakujeme za krásne prežitého Valentína !

Dominika Petrocová, Mladý redaktor

 

Response code is 404

Foto: Paulína Šompľáková, Mladý redaktor


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

marec 2015
Po Ut St Št Pi So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish