Šaliansky Maťko a naše výborné recitátorky

27. februára 2015

S čarom zábavných či tajomných povestí sme sa stretli už na školskom kole súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko, ktoré bolo plné výborných recitátorov. Ako to už však býva, víťaz môže byť len jeden. Prvenstvá v jednotlivých kategóriách si vybojovali tri dievčatá – Tamarka Guľková z II.A, Lianka Capová z V.C a Kamila Bonková zo VII.A. Porota to mala opäť ťažké. Spomedzi množstva výborných prednesov vybrať ten najlepší nie je jednoduchá a častokrát o víťazstve rozhodujú maličkosti. No vybrali sme dobre ! Všetky tri recitátorky nás reprezentovali vynikajúco. Pre Tamarku a Kamilku to bola premiéra, pre ostrieľanú  recitátorku Lianku ďalšia skúsenosť. A úspešná!

Z okresného kola súťaže v prednese pôvodnej slovenskej povesti Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského si naše dve žiačky odniesli pekné umiestnenia: v II. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Liana Capová (pripr. Mgr. Jana Kurilová) a v III. kategórii si cenu za 1. miesto odniesla Kamila Bonková (pripr. Mgr. Jitka Fiľová).

Obe dievčatá reprezentovali školu, ale aj mesto Humenné na krajskom kole recitátorskej súťaže, ktorá sa uskutočnila 20. februára 2015 v Prešove. Úroveň bola vysoká a konkurencia veľká. Stretli sa tu tí najlepší z najlepších recitátorov základných i umeleckých škôl. Vo veľmi silnej II. kategórii predviedla Lianka Capová kvalitný prednes, no tento rok to na víťazstvo nestačilo. Potešila nás však Kamilka Bonková, ktorá svojim hravým a výrazným prednesom vybojovala pre školu a mesto Humenné krásne 3. miesto!

Blahoželáme a držíme palce v ďalších recitátorských súťažiach!

Mgr. Jitka Fiľová

Response code is 404

Foto: Mgr. Jitka Fiľová


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

február 2015
Po Ut St Št Pi So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish