Jabĺčková tvorivá dielnička

20. novembra 2014

Záujmové útvary Farebný ateliér a Pastelky opäť nelenili a v posledné teplé dni jesene zorganizovali pre svojich malých zverencov tvorivú dielničku. To, že tvorivosti a fantázii sa v týchto krúžkoch medze nekladú už aj vrabce čvirikajú. A inak to nebolo ani tentoraz.  Šikovní žiaci venovali svoj voľný víkendový čas tvorivej práci a pod odborným vedením pedagógov zdokonaľovali svoje výtvarné schopnosti a rozvíjali estetické cítenie.

Malí výtvarníci zdali hold jablku – ovociu pre mnohých všednému, no predsa tak zdravému. Ovociu plnému vitamínov, minerálov a vlákniny, s výbornou chuťou, vôňou a pekným tvarom.

Počas dielničky sa deti najskôr zdokonaľovali v technike kresby a spod ich šikovných rúk sa hrnuli krásne štúdie jabĺk podľa skutočných predlôh. Keď už boli jabĺčka dokreslené a predlohy zjedené, presunuli sme sa do priestorov Farebného ateliéra, kde tvorivá dielnička pokračovala rozvojom fantázie. Deti tentoraz tvorili z jabĺk rozprávkové postavičky z obľúbených rozprávok. A keďže jablká majú aj svoj deň, nesmela chýbať ani veľká jabĺčková torta, ktorú žiaci vytvorili spoločnými silami. Tvorivosť a nádherný detský pohľad na svet v obrazoch boli odmenou pre vedúce záujmových útvarov, ktoré dielničku zorganizovali.

Tvorivá dielnička mala úspech. Žiaci sa naučili vnímať krásu aj v bežných veciach, zdokonalili sa v študijnej kresbe či v maľbe a výsledkom boli originálne výtvory detí.  Už teraz sa tešíme na tú ďalšiu …

Mgr. Jitka Fiľová

Response code is 404


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Kalendár

november 2014
Po Ut St Št Pi So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish