Nezabudnuteľná návšteva pána prezidenta …

30. novembra 2016

„Vybral som sa k vám preto, lebo som o vás počul len dobré chýry …“ zneli prvé slová pána prezidenta Andreja Kisku, keď 29. 11.2016 o 10. 30 hod. vstúpil do priestorov Základnej školy Hrnčiarskej 13 v Humennom.

Tento deň sa zapíše do kroniky našej školy veľkými písmenami, veď je to po prvýkrát, čo sme mali  možnosť privítať v našej škole najvyššieho predstaviteľa Slovenskej republiky, pána prezidenta Andreja Kisku. Je pre nás veľkou cťou, že si kancelária prezidenta vybrala práve našu školu v Humennom. Dôvodom tohto výberu bol fakt, že sme jediná škola v okrese s certifikovaným programom vzdelávania nadaných detí APROGEN, máme športové triedy so zameraním na futbal a hokej, no v neposlednom rade aj preto, že v hodnotení humenských škôl v rebríčku INEKO sme z humenských škôl obstáli najlepšie.

Pána prezidenta v sprievode pani primátorky čakalo v škole milé privítanie v podaní Janka Hraška, mamky Hraškovej a dvoch anjelikov, ktorí pánovi prezidentovi i pani primátorke odovzdali dary za spevu ľudovej piesne. Naši žiaci s veľkým očakávaním vítali pána prezidenta na chodbách školy. Pán prezident bol veľmi milý a priateľský, žiakom sa veľmi rád prihovoril a podal i ruku.

Prvú časť jeho návštevy tvorila diskusia s vedením školy, výchovnou poradkyňou, predsedníčkou rady školy a zástupkyňou rodičov.  V diskusii sme sa rozprávali najmä o problematike nadaných detí a problémov, ktoré dnes školy trápia. Dotkli sme sa aj vízie školstva na v našom štáte. Diskusia prebiehala ozaj v príjemnej atmosfére.

 V druhej časti návštevy sa pán prezident vybral na obhliadku školy a tried. Navštívil VII.A triedu, kde ho Samuel Kristev a Veronika Dlugošová privítali originálnym príhovorom. Hodinu anglického jazyka si pán prezident vyskúšal v V.A triede, kde konverzoval v angličtine so žiakmi. Práve v tejto triede pán prezident Kiska udelil prvú jednotku do žiackej knižky Riškovi Jevčákovi za suverénnu konverzáciu v anglickom jazyku. V anglickom jazyku pokračoval aj v I.A triede, kde si vypočul krásnu pesničku v podaní našich prváčikov.

Z návštevy pána prezidenta majú žiaci aj učitelia našej školy príjemné pocity. Pán prezident zanechal veľmi dobrý dojem, bol ústretový, priateľský a bezprostredný. Potešili nás aj slová členov delegácie pána prezidenta, že v tak krásne upravenej škole s rodinnou atmosférou ešte neboli…

Ďakujeme za návštevu a nezabudnuteľné zážitky, o ktorých budú naši žiaci ešte dlho rozprávať… Ďakujeme, pán prezident !

 Mgr. Jitka Fiľová

predsedníčka rady školy

pri ZŠ Hrnčiarskej 13 v Humennom

Response code is 404
Response code is 404

FOTO: Mgr. Bibiána Bilšáková

ArpádCSontos

Kristína Gálisová

Dominika Petrocová

Kalendár

november 2016
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish